Marquez: Als ik een keer val dan heb ik marge

MOTORSPORT - Alle ogen zijn zaterdag gericht op de 21-jarige Marc Marquez. De Spaanse wereldkampioen in de MotoGP won zeven races op rij en staat al een straatlengte voor op Valentino Rossi, Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo in de WK-stand. Toch lijkt Marquez de laatste twee GP's een stuk minder ongenaakbaar dan aan het begin van het seizoen. Bij de persconferentie werd Marquez daar natuurlijk op gewezen.
"De laatste races verlopen inderdaad wat moeizamer, maar dat is niet de enige reden waarom het hier in Assen lastig gaat worden om te winnen. We hebben vorig jaar gezien dat de Yamaha's hier sterk zijn, dus zal ik het lastig gaan krijgen met Jorge Lorenzo en Valentino Rossi", adus Marquez die tijdens de persconferentie zelfs het idee geeft dat hij zichzelf in de underdog-positie manouvreert. "Het zal heel moeilijk worden om hier te winnen, helemaal omdat het weer wel eens een grote rol kan spelen zaterdag. De verwachting is dat er een grote kans is op regen. Daarnaast is de Honda ontzettend sterk als het gaat om de rempunten op het circuit. Het aantal echte rempunten is in Assen een stuk lager dan op de voorgaande Grand Prix."

Toch voelt de regerend wereldkampioen, ondanks dat hij pas 21 jaar is, geen extra druk. "Nee, echt niet. Ik ben meer en meer ontspannen eerlijk gezegd. Aan het begin van het seizoen was dat anders. Toen voelde ik duidelijk de druk van het wereldkampioen zijn. Nu de eerste races van het seizoen zo goed zijn verlopen is die druk helemaal weg. Ik heb een marge opgebouwd richting de concurrentie. Ik kan me zelfs een foutje of een valpartij permitteren. Dat is een geruststellende gedachte", aldus Marquez.

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl