PvdA omarmt campagnemethode Wakker Emmen

EMMEN - De Partij van de Arbeid in Emmen gaat de manier van campagne voeren van Wakker Emmen overnemen. Dat blijkt uit een interne analyse van de PvdA van de verkiezingsnederlaag. De conclusies zijn deze week aan de Emmer-PvdA leden gemaild.
Wakker Emmen is veel op straat te vinden en ook buiten de verkiezingsstijd om erg zichtbaar in de gemeente. Volgens PvdA-voorzitter Sandor Soetevent heeft de PvdA te lang haar campagne en de kiezer verwaarloosd en werd collegedeelname min of meer als vanzelfsprekend beschouwd.

Aandacht in plaats van rozen

Volgens hem is bijvoorbeeld de traditionele PvdA-methode om rozen uit te delen en de deuren langs te gaan om in discussie te gaan achterhaald. Mensen willen best in gesprek, maar dan over zaken die hen direct raken zoals problemen met een uitkering, geluidsoverlast enzovoort. De kiezer vraagt volgens de Emmer PvdA-voorzitter om aandacht en niet om rozen. Dat zijn partij daarmee leentjebuur speelt bij de voormalige grote vijand deert de voorzitter niet. Je moet volgens hem de politieke lijn en de manier van campagne voeren van elkaar loskoppelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl