Regeling voor oudere werklozen uitgebreid

Werkzoekenden
Werkzoekenden
ASSEN - Werkzoekenden vanaf 50 jaar kunnen voortaan in aanmerking komen voor een sollicitatietraining of geld voor scholing. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken trekt daar 34 miljoen voor uit, heeft hij bekendgemaakt. Tot dusver gold de regeling alleen voor werkloze 55-plussers.
Het kabinet stelde vorig jaar 67 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van de werkloosheid onder 55-plussers. Daardoor kunnen oudere werkzoekenden met een WW-uitkering netwerk- en sollicitatietrainingen krijgen, geld ontvangen voor scholing of inspiratiedagen bezoeken waar werkzoekenden en werkgevers aan elkaar gekoppeld worden. Ook krijgt een uitzendbureau een bonus als het een oudere werkzoekende aan een baan helpt.

Omdat de arbeidsmarktpositie van 50-plussers niet veel afwijkt van die van 55-plussers, breidt Asscher de regeling nu uit voor deze leeftijdsgroep.

Het aantal werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering stijgt nog altijd. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers in ons land een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl