Actrice Anniek Pheifer genomineerd voor belangrijke theaterprijs

VEENHUIZEN - Actrice Anniek Pheifer uit Veenhuizen is door de Nederlandse Toneeljury genomineerd voor haar rol als Gertrud in De ideale man. Pheifer maakt kans op de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol, de Colombina.
Andere genomineerden voor de Colombina zijn Hadewych Minis en Kirsten Mulder. De jury zegt over Pheifer dat ze in het toneelstuk van het Nationale Toneel een "even aantrekkelijke als onkreukbare Gertrude Chiltern" is. "Mooi, perfect gestyled en haar leven gewijd aan goede doelen. Pheifers Gertrude incasseert de politieke misstappen van haar man met grote verbaasde ogen. Haar speelstijl is uitvergroot zoals past in deze komedie, maar desondanks is deze Gertrude kwetsbaar en geloofwaardig in haar goede bedoelingen", aldus de jury.

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 14 september worden de theaterprijzen uitgereikt. Toneelspelers Pierre Bokma en Jacob Derwig zijn in de race voor de Louis d'Or. Ook René van 't Hof en Wim Opbrouck zijn genomineerd voor deze toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol. De genomineerden voor de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol, de Theo d'Or, zijn: Abke Haring (voor haar rol in Hamlet vs Hamlet), Marlies Heuer
(Happy Days) en Alejandra Theus (Wreed en Teder).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.