Veelbelovend begin Iwema aan TT

Wildcard levert geblesseerde Iwema 23e plaats op
Wildcard levert geblesseerde Iwema 23e plaats op
MOTORSPORT - Jasper Iwema is goed begonnen aan de 84ste Dutch TT. De wildcardrijder uit Hooghalen reed in de eerste vrije training de negende tijd in de Moto3.
Om 9 uur vanochtend gingen op het circuit in Assen de eerste motorrijders de baan op. Iwema zat er met zijn FTR KTM direct goed bij en lag even op de tweede plek. De Drent zakte gaandeweg de training naar plaats dertien, maar met een scherpe ronde van 1.44,003 schoot hij omhoog naar plek vier. In het laatste deel wist hij zich niet te verbeteren en eindigde hij uiteindelijk op plek negen, een kleine seconde achter de snelste man Jack Miller uit Australië.

Miller was de enige coreur die onder de 1.43 seconden reed. Hij was 0,3 sneller dan de Spanjaard Isaac Vinales en 0,6 seconden dan diens landgenoot Efren Vazquez.

De overige Nederlanders eindigden in de achterhoede. Scott Deroue van RW Racing reed de 23ste tijd, Bryan Schouten de 26ste en wildcardrijder Thomas van Leeuwen de 33ste.

Meer over de TT op onze speciale pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl