Sterke tweede vrije training Jasper Iwema

Jasper Iwema (Rechten: Racesport.nl)
Jasper Iwema (Rechten: Racesport.nl)
ASSEN - Moto3-coureur Jasper Iwema reed een uitstekende tweede vrije training tijdens de TT in Assen. De Drent verbeterde zijn tijd uit de eerste training met bijna een seconde naar 1.43,12. Die tijd was goed voor de achtste plek.
Iwema's achterstand op de snelste man Enea Bastianini bedroeg 0,75 seconde. In de eerste training was hij nog 1,1 seconde langzamer dan de snelste. Dat Bastianini de snelste ronde reed was enigszins verrassend, want de Italiaan staat in het WK-klassement op plek acht. Hij was 0,2 seconde sneller dan WK-leider Jack Miller uit Australië en 0,5 seconde dan de Spanjaard Isaac Vinales.

Scott Deroue van RW Racing verbeterde zich met bijna een seconde. Zijn tijd van 1.44,293 was goed voor plek 25. Dat was een plek hoger dan Bryan Schouten, die zich met een dikke seconde verbeterde. Ook Thomas van Leeuwen verbeterde zich flink, hij was twee seconden sneller dan in de eerste training.

Meer over de TT op onze speciale pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl