'Algeheel rookverbod doodsteek voor kleine cafés in Drenthe'

ELIM - De invoering van een algeheel rookverbod is de doodsteek voor de kleine kroegen in Drenthe. Dat zegt Jan Doldersum van café de Casteleyn in Elim.
Zo'n negentig procent van zijn gasten rookt en de uitbater vreest omzetverlies omdat een groot deel wegblijft als ze geen sigaret meer mogen opsteken. Volgens Doldersum staat ook de toekomst van de dorpscafés op het spel: Door het rookverbod zou geen ondernemer meer willen investeren in zo'n voorziening.

Een meerderheid in de Tweede Kamer is voor een algeheel rookverbod in de horeca. Dat betekent dat ook in kleine cafés zonder extra personeel binnen een paar maanden niet meer gerookt mag worden. Tot nu toe gold daar nog een uitzondering voor. Bij de invoering van rookverbod in 2008 kwamen de kleine cafés zonder extra personeel nog massaal met succes in actie tegen het verbod. Of dat nu ook weer gebeurt is nog onduidelijk, als er toch nog protestacties komen sluit Jan Doldersum zich daar zeker bij aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl