Bovag wil schade grenspomphouders verhalen

De rechter kent geen voorschot toe aan de pomphouders in de grensstreek
De rechter kent geen voorschot toe aan de pomphouders in de grensstreek
ASSEN - Brancheorganisatie Bovag stapt vrijwel zeker naar de rechter om de schade van de accijnsverhoging voor pomphouders in de grensstreek op de Nederlandse overheid te verhalen.
"Die kans is levensgroot. Wij zijn zwaar teleurgesteld", zegt voorlichter Paul de Waal van Bovag. De organisatie onderzoekt of de zaak samen met BETA, de belangenclub van onafhankelijke pomphouders, kan worden aangespannen tegen de Staat. "Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) doet niets voor de pomhouders, het ondernemen wordt ze op deze manier onmogelijk gemaakt", aldus De Waal.

Wiebes herhaalde vandaag in de Tweede Kamer niet van plan te zijn de omstreden accijnsverhoging op diesel en lpg terug te draaien omdat dat de overheid geld zou kosten. De accijnsverhoging op diesel heeft volgens hem in de eerste 4 maanden van dit jaar 73 miljoen euro extra opgeleverd voor de schatkist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl