'Echte' vijfde redder Veenhuizen meldt zich

De redders bij de huldiging
De redders bij de huldiging
VEENHUIZEN - De 'echte' vijfde redder van de drenkeling in Veenhuizen heeft zich gemeld. De gemeente Noordenveld erkent de 34-jarige inwoner van Borger Gert-Jan van der Laan. Eerder werd nog gesteld dat Jaap van der Heide uit Assen de vijfde redder zou zijn.
In februari vorig jaar werd een automobilist bij Veenhuizen door vijf omstanders gered van de verdrinkingsdood. Maandag werden Marije Elferink-Gemser en Rob de Vries uit Veenhuizen, Sjouke Vogelzang uit Waskemeer en Wiljan van Steenwijk uit Huis ter Heide geëerd met de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Zij zorgden er voor dat Thalling Blüm uit Zeijen die met zijn auto op de kop in de Kolonievaart terecht was gekomen op het droge te krijgen.

De gemeente Noordenveld slaagde er maar niet in de vijfde held te achterhalen. Van der Laan was na de reddingsactie zo verkleumd dat hij besloot de warmte van zijn auto op de zoeken en te vertrekken. De gemeente heeft de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen inmiddels voorgesteld hem alsnog de medaille toe te kennen. Van der Heide meldde zich na een oproep na de huldiging. Hij had een stuk touw gehaald om de drenkeling te redden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl