Slim protest tegen hoge terraskosten TT Speed Week

ASSEN - Horecaonderneemster Maria Kaizer van Casa di Maria voert een ludiek protest tegen de fors duurdere terrasrechten tijdens de TT Speed Week. Ze heeft haar terras fors verkleind en laat gasten een terrasstoel kopen.
Voor vijftien euro krijgen ze een terrasstoel, inclusief drankje en ze mogen op het leegstaande terrasgedeelte gaan zitten. Bij vertrek koopt de horecaonderneemster de stoel weer voor tien euro terug. Zo bespaart ze een paar duizend euro aan extra terraskosten. De koper mag namelijk de terrasstoel neerzetten waar hij wil, dus ook op het stukje gemeentegrond, waar Kaizer nu tijdelijk geen terras heeft.

De horecaonderneemster ontloopt op deze manier de gemeentelijke prijsverhoging en hoopt zo toch haar klanten van dienst te kunnen zijn. "En ze kunnen me niets maken, want mijn terras is kleiner, en degene die op de bij mij gekochte stoel zit, die is verantwoordelijk voor de plek die hij kiest. De gemeente kan daar niks mee."

Volgens Kaizer is het protest ludiek en symbolisch, om toch nog eens aan te geven dat de horeca het niet eens is met de wijze waarop de hogere precariorechten ineens zijn ingevoerd voor de horeca en ook de hogere prijs voor tappunten. "Ik heb al heel veel reacties gehad op Facebook. Assenaren zijn het gedoe en alle veranderingen rond de TT-festiviteiten zat. Ze willen gewoon dat het weer wordt zoals het was."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl