Sloop en nieuwbouw voor woonzorgcentrum De Molenhof in Havelte

HAVELTE - Verzorgingshuis De Molenhof in Havelte wordt gesloopt op ruimte te maken voor 24 appartementen. Dat betekent dat het aantal plaatsen voor bewoners wordt gehalveerd; nu wonen er nog zo'n 50 mensen in het woonzorgcomplex.
Eind volgend jaar moet De Molenhof leeg zijn en wordt het gesloopt. Wanneer de nieuwbouw van de Molenhof gaat beginnen is nog niet duidelijk. De bewoners kunnen in de woonzorgcentra in Ruinen of Dwingeloo gaan wonen en als de nieuwbouw klaar is mogelijk weer terug naar Havelte.

Het personeel zal worden gevraagd aan het werk te gaan in Ruinen of Dwingeloo en kan daarna weer aan de slag in Havelte, als de nieuwbouw klaar is. Maar er zal geen plek zijn voor alle medewerkers. Vanwege de bezuinigingen in de zorg moet er in de hele organisatie van Zorgcentra Zuid-West Drenthe personeel uit. Hoeveel is nog niet duidelijk; het gaat om 10 tot 100 medewerkers.

Oudste Nederlandse

Egbertje Leutscher-De Vries (geboren in 1902) woont al 12,5 jaar in De Molenhof. Haar dochter Mina Smit vindt het niet leuk dat haar moeder moet verhuizen. Waar ze precies terechtkomt is nog onbekend. Ze vreest dat haar moeder ver weg komt te wonen. Smit heeft haar hoogbejaarde moeder uitgelegd dat er een verhuizing aan zit te komen maar ze betwijfelt of het tot haar is doorgedrongen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl