Discussie verschuiving TT van zaterdag naar zondag duurt voort

TT-voorzitter Arjan Bos
TT-voorzitter Arjan Bos
MOTORSPORT - Blijft de TT als enige uitzondering op de zaterdag of verhuist het evenement naar de zondag? Volgens TT-voorzitter Arjan Bos valt in het najaar de beslissing hierover. Dat zei hij in het TT-journaal van TV Drenthe.
De verschuiving van de zaterdag naar de zondag zou kunnen plaatsvinden op basis van economische redenen. Als de kwalificatietrainingen op zaterdag zijn zou dat normaal gesproken meer bezoekers trekken dan nu. Het TT-bestuur is op werkbezoek geweest naar de Grand Prix van Le Mans en Mugello en daar was duidelijk te zien dat de zaterdag als trainingsdag daar populair is. Het is geen werkdag en dus kunnen bezoekers makkelijk naar het circuit toe.

De Spaanse rechtenhouder Dorna laat het TT-bestuur vrij in haar keuze. In de herfst zal het TT-bestuur hier een beslissing over nemen. De 85ste TT, die volgend jaar zal plaatsvinden, is in ieder geval nog op zaterdag.

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl