Drentse actrice Maruschka Detmers in verfilming Ventoux

Politiek stelt vragen over sluiting Meppeler bioscoop.
Politiek stelt vragen over sluiting Meppeler bioscoop.
SCHOONEBEEK - Actrice Maruschka Detmers uit Schoonebeek krijgt een rol in de verfilming van het boek Ventoux van Bert Wagendorp.
De 51-jarige Detmers speelt in de film de rol van Laura. Detmers verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Parijs en vierde furore in voornamelijk Franse producties. Nooit eerder was zij in een Nederlandse productie te zien. Detmers speelde de hoofdrol in Prénom Carmen (1983) van Jean-Luc Godard. Ook speelde ze naast Gérard Depardieu in de film Deux (1989).

Maruschka Detmers is ontzettend blij en trots dat ze de rol van Laura gaat spelen. "Dit is een bijzonder project voor mij, want het zal voor het eerst zijn dat ik in een Nederlandse film ga acteren. Het is spannend om in mijn moedertaal te gaan spelen, iets waarvan ik hoop dat het vaker zal gaan gebeuren in de toekomst", aldus Detmers.

Van het boek Ventoux zijn inmiddels 120.000 exemplaren verkocht. Het gaat over vier wielervrienden die 30 jaar na de dood van een vriend terugkeren naar de Mont Ventoux. Onlangs werd bekend gemaakt dat Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte en de Vlaming Wim Opbrouck de mannelijke hoofdrollen zullen spelen. De regie is in handen van Nicole van Kilsdonk (Zadelpijn, Patatje Oorlog).

De opnames voor de film beginnen na de zomer. Ventoux zal in het voorjaar van 2015 in de bioscoop te zien zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl