Jasper Iwema start TT vanaf plek zeventien

Jasper Iwema (Rechten: Racesport.nl)
Jasper Iwema (Rechten: Racesport.nl)
MOTORSPORT - Jasper Iwema uit Hooghalen start morgen tijdens de 84ste Dutch TT vanaf de zeventiende plek in de Moto3.
In de vrije trainingen van gisteren zette hij nog de negende en achtste tijd neer. Iwema was in de kwalificatie met 1.43,1 slechts een fractie sneller dan gisteren, terwijl de andere coureurs veel meer tijdwinst boekten. De eerste vijftien rijders doken allemaal onder de 1.43 minuten.

Met een snelle ronde in het begin van de kwalificatie kwam Iwema op plek vijf terecht. Hij zakte met die tijd buiten de top tien en wist zich aan het einde van de kwalificatie slechts licht te verbeteren.Voor een grote sprong in de stand was dat te weinig. Zijn achterstand op de snelste man bedroeg 0,9 seconde.

De snelste man was de leider in de WK-stand, Jack Miller uit Australië. Hij reed een ronde van 1.42,2. Zijn voorsprong op de nummer twee Alex Marquez uit Spanje bedroeg 0,1 seconde. Niklas Ajo uit Finland, de nummer twaalf in het wereldkampioenschap, maakte verrassend de eerste startrij vol. De nummer twee in het WK-klassement Romano Fenati kwam niet verder dan de negende tijd.

Scott Deroue van RW Racing reed met 1.43,4 zijn snelste ronde tot nu toe en zal tevreden zijn met zijn 21ste startplek. Bryan Schouten start vanaf plek 29, Thomas van Leeuwen vanaf de 34ste plaats.

Meer over de TT op onze speciale webpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl