Voetbalveld VV Noordscheschut geprivatiseerd

NOORDSCHESCHUT - De gemeente Hoogeveen privatiseert het sportpark van VV Noordscheschut. De voetbalvereniging neemt het onderhoud van sportpark de Meulewieke over van de gemeente en dat levert beiden geld op.
Het onderhoud aan de velden, het groen, de kleedkamers en de kantine: de voetbalvereniging gaat alles zelf doen. Daarvoor krijgt VV Noordscheschut 32.000 euro van de gemeente, maar die is fors goedkoper uit. De besparing zit vooral in arbeid. Voorzitter Koob Benjamins schat dat de gemeente op jaarbasis zestig tot zeventig duizend euro kwijt is, dat gaat omlaag naar 32.000 omdat de voetbalvereniging met vrijwilligers werkt.

Robotmaaier

Om het maaiwerk aan het hoofdveld nog goedkoper te maken schaft VV Noordscheschut binnenkort een grote robotmaaier aan. Die kan ongeacht de weersomstandigheden het werk doen. "De aanschaf kost ons 17.000 euro maar een traditionele machinale maaier kost het dubbele. Dan heb ik de diesel en het onderhoud voor zo'n machine nog niet meegerekend, terwijl de robot onderhoudsarm is en maar voor 300 euro per jaar aan stroom nodig heeft" zegt Benjamins. De club is de eerste in Drenthe met een robotmaaier.

De privatisering van het veld van VV Noordscheschut is een proef van drie jaar. In die tijd willen de gemeente en voetbalclub kijken of privatisering ook voor andere Hoogeveense clubs haalbaar is. De gemeente blijft wel het groot onderhoud doen, maar op kosten van VV Noordscheschut. Alleen als er een nieuw veld nodig is zijn de kosten voor de gemeente.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl