Hennepkwekend echtpaar moet 180.000 euro terugbetalen

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
NIEUW-AMSTERDAM - Een echtpaar uit Nieuw-Amsterdam moet de illegale opbrengsten van de hennepkwekerijen in een bedrijfspand in Schoonebeek en in de schuur achter hun woning terug betalen aan de Staat. Het gaat in totaal om 180.000 euro.
Daarnaast kreeg het stel een werkstraf van 150 uur en 80 uur opgelegd. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na twee anonieme tips in 2012. In november van dat jaar vroegen ze de Nieuw-Amsterdammer of ze het pand van zijn klussenbedrijf in Schoonebeek mochten kijken. Daar bleek een kwekerij met bijna negentig planten te staan. Omdat ze ook een tip hadden gekregen dat de man thuis hennep zou kweken, doorzochten ze ook zijn woning. Hoewel de man ontkende dat hij daar ook wiet teelde, vonden de agenten uiteindelijk op de zolder van een schuur toch ruim 130 planten.

De echtgenote van de man erkende bij de politie dat de Nieuw-Amsterdammer al vier jaar hennep teelde. De stroom voor de kwekerij in Nieuw-Amsterdam werd illegaal afgetapt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl