Bewoners Molenhof Havelte balen van verhuizing

HAVELTE - Bewoners van verzorgingshuis De Molenhof in Havelte balen er van dat ze moeten verhuizen. De meeste van de bewoners zijn al ver in de tachtig en zijn tevreden met hun stek. Zo'n vijftig senioren worden de komende maanden verhuisd naar Ruinen of Dwingeloo. De Molenhof wordt gesloopt. Er komen 24 zorgappartementen voor terug.

Oudste inwoner

Eén van de bewoners die moet verhuizen is de oudste inwoner van Nederland, de 111-jarige Egbertje Leutscher de Vries. Haar dochter heeft de boodschap overgebracht. En de reactie was duidelijk: "Ze zijn niet goed". De 94-jarige Geert de Leeuw reageert ook teleurgesteld. Hij vindt het vooral het gevolg is van kabinetsbeleid. "Het is allemaal hoe kan dit goedkoper en hoe kan dat goedkoper". Volgens eigenaar Zorgcollectief Zuidwest Drenthe, ZZWD, zit er niets anders op dan De Molenhof te sluiten. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien wordt ZZWD al een tijdje gekort op hun budget, waardoor er minder personeel aan het werk gehouden kan worden.

Personeel niet allemaal mee

Het personeel zal worden gevraagd aan het werk te gaan in Ruinen of Dwingeloo en kan daarna weer aan de slag in Havelte, als de nieuwbouw klaar is. Maar er zal geen plek zijn voor alle medewerkers. Vanwege de bezuinigingen in de zorg moet er in de hele organisatie van Zorgcentra Zuid-West Drenthe personeel uit. Hoeveel is nog niet duidelijk; het gaat om 10 tot 100 medewerkers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl