Iwema twaalfde in aantrekkelijke Moto3-race

Jasper Iwema (13) tijdens de TT
Jasper Iwema (13) tijdens de TT
MOTORSPORT - In een aantrekkelijke Moto3-race tijdens de TT in Assen is Jasper Iwema op de twaalfde plek geëindigd. De wildcardrijder uit Hooghalen pakte daarmee vier WK-punten. De race werd gewonnen door de Spanjaard Alex Marquez.
Iwema startte vanaf de zeventiende plek, maar had een matige start. Hij viel daardoor wat terug en kwam de eerste ronde door als twintigste. Maar de Drent herstelde zich en kwam vervolgens terecht in een groep van zeven man, die tot het einde streed om plek elf. Dat kwam mede door veel valpartijen aan de kop van de race.

Zo ging de Australische WK-leider Jack Miller, die vanaf pole position startte, al in de tweede ronde onderuit en maakte zijn belangrijkste concurrent Roman Fenati twee uitstapjes in het grind. Alex Marquez, het broertje van MotoGP-kampioen Marc,profiteerde optimaal en won de race. Hij had drie seconden voorsprong op zijn team- en landgenoot Alex Rins en de Portugees Miguel Oliveira.

In de allerlaatste bocht maakte Jasper Iwema de beslissende inhaalmanoeuvre, waarmee hij de twaalfde plek greep. Daarbij kwamen Tonucci, Grünwald en Guevara ten val. Bryan Schouten werd zestiende en bleef daarmee net buiten de punten. Scott Deroue van RW Racing finishte als twintigste. Thomas van Leeuwen, de andere Nederlandse wildcardrijder, werd verdienstelijk 23ste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl