Iwema: ik flik het gewoon, geweldig dit!

MOTORSPORT - "Dit was one shot, one kill."Jasper Iwema reageerde na afloop van de Moto3-race opgetogen over zijn twaalfde plek. "Ik flik het gewoon, geweldig dit!"
Iwema zat in een groepje van zeven, dat van begin tot eind knokte om plek elf. "Het was een gevecht. Ik kon daardoor niet wegkomen. Ik ben het gevecht aangegaan en heb gewonnen." In de laatste bocht maakte Iwema een inhaalmanoeuvre, waarmee hij de twaalfde plek pakte. Bij die actie kwamen drie rijders ten val. "Het was alles of niks, ik dacht zelfs even dat ik zelf zou vallen."

Iwema was wel kritisch over zijn start. "Ik had geen beste start, anders had ik misschien een groepje naar voren gezeten. Nu was het knokken van de eerste tot de laatste minuut. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven. Nu hopen dat sponsors mij hebben opgemerkt en dat ik in 2015 terug kan keren in het WK. Voor dit jaar weet ik niet. Het team wil met mij verder, dus we gaan wildcards aanvragen voor de komende GP's en dan hopen dat we die krijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl