Schouten: voor het eerst dit weekend happy

Bryan Schouten (Rechten: Racesport.nl)
Bryan Schouten (Rechten: Racesport.nl)
MOTORSPORT - Hij kwam net één plek tekort voor zijn eerste WK-punt, maar voor het eerst deze TT kon Bryan Schouten lachen. "Ik ben voor het eerst dit weekend happy," zei hij na afloop.
Schouten startte na een teleurstellende kwalificatie vanaf plek 29. "Ik heb veel risico genomen in de eerste bocht, waardoor ik gelijk een paar plekken opschoof. Dat had ook anders kunnen aflopen", beseft Schouten zich. "Maar ik bleef maar klimmen. Daarna ben ik gewoon blijven knokken. Vijf ronden voor het einde kwam ik naast de baan terecht en in de laatste ronde had ik last van een valpartij voor me. Maar al met al ben ik tevreden."

Deroue

Scott Deroue werd twintigste en was daar niet blij mee. "Ik had een redelijke start, maar na vier ronden kon ik niet meer volgen door problemen met grip. Ik verloor de aansluiting en dan weet je dat je niet meer terug komt. Het zat niet mee."

Van Leeuwen

Thomas van Leeuwen eindigde op plek 23 en kon daar best mee leven. 'We hebben ene goede strijd geleverd", zei de wildcardrijder na afloop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl