Marc Marquez ook de beste in Dutch TT

Marc Marquez (Rechten: Racesport.nl)
Marc Marquez (Rechten: Racesport.nl)
MOTORSPORT - Marc Marquez heeft tijdens de 84ste Dutch TT in Assen de race in de MotoGP gewonnen. Het was de achtste zege in acht Grand Prix voor de regerend wereldkampioen.
Marquez liet ook op de Asser baan voor 90.000 man publiek zien dat hij dit seizoen ongenaakbaar is. Onder lastige omstandigheden kon geen enkele rijder het hem echt moeilijk maken. De start van de race werd uitgesteld vanwege regenval en op een natte baan ging Marquez als tweede van start. De 21-jarige Spanjaard kwam op kop, maar moest die positie na een stuurfout weggeven aan de als zevende gestarte Andrea Dovizioso.

Toen de baan snel opdroogde brak een rommelige fase in de wedstrijd aan. Een voor een gingen de rijders naar binnen om van machine te wisselen. Toen de orde weer hersteld was bleek er in de posities niks veranderd.

Marquez zette de aanval in op Dovizioso en tien ronden voor het einde ging hij er voorbij. Hij liep steeds verder uit en finishte uiteindelijk met een voorsprong van bijna zeven seconden op de Italiaan. Liggend op de kuip van zijn machine vierde hij al zwemgebaren makend zijn achtste op rij. Achter Dovizioso kwam Dani Pedrosa uit Spanje als derde over de streep. De vierde plek was voor Aleix Espargaro, eveneens uit Spanje, die vanaf pole position was gestart.

De winnaar van vorig jaar Valentino Rossi werd vijfde. Hij leek als een van de weinigen te kiezen voor slicks, maar na de opwarmronde stapte hij alsnog op de motor met regenbanden. Daardoor moest de als twaalfde gekwalificeerde Italiaan vanuit de pits starten en achteraan aansluiten. Hij wist zich alsnog terug te knokken naar een knappe vijfde plek. Rossi's teamgenoot Jorge Lorenzo kwam niet verder dan de dertiende plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl