Uitstel fusie katholiek basisonderwijs

Basisonderwijs
Basisonderwijs
ASSEN - De fusie van 32 basisscholen in Drenthe en Groningen loopt een jaar vertraging op. De Groningse stichting Fidarda wil meer duidelijkheid over de gevolgen voor het personeel, de financiën en de toekomst van het katholieke onderwijs.
Het oorspronkelijke plan was om Fidarda en de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe uiterlijk volgend jaar te laten fuseren. Maar omdat Fidarda eerst meer informatie wil, lukt het niet meer om voor 1 juli de minister om goedkeuring te vragen. Volgens voorzitter John van Meekeren van het college van bestuur van zowel de Groningse als de Drentse stichting komt de fusie er uiteindelijk wel. De organisaties hebben sinds 2010 al dezelfde bestuurder. Een jaar uitstel heeft geen gevolgen voor het personeel of het onderwijs.

De fusie is nodig om de gevolgen van de krimp op te vangen en de continuïteit van het katholieke basisonderwijs in beide noordelijke provincies te verzekeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl