SP: politiek oordeel nodig in fraudezaak Marple

ASSEN - De SP in Provinciale Staten is nog niet klaar met de fraudezaak op het provinciehuis.

De provincie heeft vorige week een regeling getroffen met de vierde provincieambtenaar die strafontslag zou krijgen. De man werd onder meer foute kilometerdeclaraties verweten. Recherchebureau Marple had maandenlang zijn auto met een track en trace-systeem uitgerust. Ook werden er rond zijn schorsing omstreden veiligheidsmaatregelen getroffen, omdat de man een gevaar zou zijn vanwege een wapenvergunning. 


Verdere mededelingen over de regeling worden niet gedaan. Nu duidelijk is dat de zaak niet voor de rechter komt vindt de SP het tijd om de politieke balans op te maken. Zo wil de partij weten wat de kwestie de provincie heeft gekost. Ook wil de partij weten hoe het provinciaal bestuur is omgegaan met de kritiek op het onderzoeksbureau. Volgens SP-statenlid Ko Vester zijn deze vragen van belang om politiek te kunnen oordelen over het functioneren van met name gedeputeerde Henk Brink.


Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft de fracties gevraagd hun vragen schriftelijk in te dienen. Het college van GS zal er later op antwoorden.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: