Zes jaar cel en tbs voor Frank R.

ASSEN - Frank R. uit Cuijk is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging in de omvangrijke zedenzaak. Er was tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
De rechter heeft de 49-jarige Frank R. schuldig bevonden aan verkrachting van een 12-jarig meisje. Ook is Frank R. schuldig aan ontucht via de webcam met andere minderjarige meisjes. De rechter vindt tbs 'vereist'. Frank R. lijdt aan pedofilie en andere seksuele stoornissen en is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij moet bijna 40.000 euro aan schadevergoedingen betalen. De rechtbank vindt twintig zaken bewezen. In één geval kwam het tot vrijspraak, omdat niet duidelijk is geworden of het slachtoffer ten tijde van het misbruik jonger dan 16 jaar was. Frank R. hoorde de uitspraak rustig en zonder emotie aan.

De 49-jarige man werd ervan verdacht dat hij via internet honderden meisjes tot seksuele handelingen heeft aangezet. In zeker 11 gevallen zou het ook tot fysiek contact zijn gekomen tussen R. en de slachtoffers. Verder is er een grote hoeveelheid kinderporno gevonden, gemaakt tijdens webcamsessies met zijn slachtoffers.

OM is niet ontevreden

Het Openbaar Ministerie is "niet ontevreden" over het vonnis, hoewel dat 4 jaar lager is dan de celstraf die de aanklager vorige maand had geëist. Of het OM in hoger beroep gaat, kon persofficier Pieter van Rest donderdag nog niet zeggen. "We gaan eerst het vonnis van de rechtbank bestuderen."

R.'s advocaat Tjalling van der Goot zegt dat de rechtbank "een flinke hap" van de eis van het OM heeft afgenomen. "Het maakt nogal verschil, 10 of 6 jaar." Volgens hem is het vooral van belang dat R. zo snel mogelijk behandeld wordt. "Dat is ook wat hij wil." De advocaat heeft twee weken de tijd om te beslissen of hij in hoger beroep gaat.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl