Emmer ondernemer failliet na onterechte sluiting henneppand

EMMEN - De gemeente Emmen kan rekenen op een claim van enkele tonnen, omdat zij vorig jaar ten onrechte een bedrijfspand in Barger-Oosterveld heeft gesloten na de vondst van een hennepkwekerij.
Volgens de eigenaar, die anoniem wil blijven, had hij de bedrijfsruimte verhuurd en had hij niets met kwekerij te maken. Burgemeester Cees Bijl van Emmen besloot toch om het pand te sluiten. De ondernemer ging hierdoor failliet en stapte vervolgens naar de rechter. Die oordeelde onlangs dat de gemeente het onderzoek niet goed heeft uitgevoerd en dat de eigenaar ten onrechte als schuldige is aangemerkt.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, waardoor het vonnis definitief is. De Emmer ondernemer wil een financiële vergoeding en ook een excuus van burgemeester Bijl.

Burgemeester Cees Bijl wilde niet voor de microfoon reageren. De gemeente wijst er wel op dat het bezwaar tegen de sluiting door een onafhankelijke commissie is verworpen en ziet de schadeclaim met vertrouwen tegemoet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl