Motie windmolens in Assen weer ingetrokken

Windmolens
Windmolens
ASSEN - De gemeente Assen gaat niet met spoed aan de slag met een plan voor windmolens. Een motie hierover van GroenLinks is vanavond in de raad weer ingetrokken.
Een raadsmeerderheid had er geen trek in, om onder stoom en kokend water een windmolenplan voor 1 januari klaar te hebben. GroenLinks wilde dat, omdat er in de Veenkoloniën grote weerstand is tegen de komst van windmolens en het Asser college wel bereid is te onderzoeken of er windmolens in de provinciehoofstad kunnen komen.

Maar hier nu snel een plan voor klaarstomen, omdat de provincie Drenthe voor 1 januari 2015 in totaal voor 285 megawatt aan windenergie weggezet moet hebben, vindt een raadsmeerderheid een slecht plan. Zorgvuldigheid en draagvlak onder de bevolking vinden de meeste raadsfracties van groot belang.

In Assen zijn twee locaties in beeld voor windmolens. Dat is langs de A28 en bij het TT-Circuit. Wethouder Harmke Vlieg zegde toe dat medio volgend jaar in de nieuwe structuurvisie van Assen ook plek wordt ingeruimd voor windmolens.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl