Basisschool Eemster gaat fusie aan met school Dwingeloo

© Google Streetview
EEMSTER - Openbare basisschool De Eemster in het gelijknamige dorp gaat een fusie aan met de Storkschool in Dwingeloo. De school heeft te weinig leerlingen.
De groei van het aantal leerlingen in de onderbouw is onder een aanvaardbaar niveau gedaald. En dat is niet goed voor de kwaliteit en het sociale aspect van het onderwijs. De Medezeggenschapsraad van Eemster heeft het verzoek bij de stichting Talent Westerveld ingediend voor een fusie met de school in Dwingeloo. Daarmee krijgt de fusieschool de komende jaren extra geld. Uiteindelijk zal Eemster de deuren sluiten. In Dwingeloo is men bezig met de realisatie van een nieuw schoolgebouw bij de sportvelden. De fusie moet op 1 augustus 2015 ingaan.

Eemster is daarmee de tweede kleine school in de gemeente Westerveld die noodgedwongen moet sluiten. Eerder dit jaar werd ook bekend dat de school van Vledderveen dichtgaat. Komend schooljaar is Vledderveen nog open. Vledderveen is een fusie aangegaan met de basisschool van Vledder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl