TT-Vrienden peilen mening achterban over races op zondag

TT-vlag
TT-vlag
ASSEN - De stichting Vrienden van het TT Circuit wil weten hoe de achterban denkt over verplaatsing van de TT-races van de traditionele zaterdag naar zondag. Daarom wordt er momenteel een enquête gehouden onder de bijna zevenduizend leden.
De vraag is volgens woordvoerder Jaap Timmer heel simpel: "Wil je de TT op zaterdag houden, of naar de zondag verplaatsen. We moeten het niet te ingewikkeld maken." Inmiddels hebben al duizend Vrienden gereageerd op het verzoek.

De discussie over verplaatsing naar de zondag werd vorig weekend aangezwengeld door TT-voorzitter Arjan Bos. Die gaf aan dat het TT-bestuur deze herfst beslist of het Asser circuit ook overstapt naar de zondag.

Assen is de enige plek waar de motorraces op zaterdag zijn. Volgend jaar staat al vast dat de 85e editie van de TT ook weer op zaterdag wordt verreden, maar daarna is de racekalender nog open. Al eerder speelde de discussie om de races in Assen op zondag te houden, om daarmee gelijk op te trekken me de andere racecircuits.

Volgens mister TT Jaap Timmer speelt bij de Vrienden vooral het sentiment een belangrijke rol. "Het is natuurlijk al bijna negentig jaar een traditie, dat de TT op de zaterdag wordt verreden. En daar dan zomaar ineens van afstappen, dat is voor veel mensen toch een breuk met een jarenlange traditie. En voor veel liefhebbers voelt dat niet goed."

Afhankelijk van de uitkomst van de enquête wordt door de Vrienden besloten wel of niet in actie te komen tegen een eventuele verhuizing van de races naar de zondag.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl