Kinderopvang Estro failliet; overname voor drie Drentse locaties

Aanleiding is dat gemeenten vanaf volgend jaar verantwoordelijk zijn voor jeugdhulp
Aanleiding is dat gemeenten vanaf volgend jaar verantwoordelijk zijn voor jeugdhulp
ASSEN - De noodlijdende kinderopvangorganisatie Estro, met vijf Drentse locaties, is definitief failliet verklaard. Vrijdag werd al bekend dat Estro grote financiële problemen had.
Estro is een moedermaatschappij van zo'n 340 kinderopvang- en bso-locaties en drie gastouderbureaus. 250 kinderopvanglocaties maken een doorstart onder de naam van de Britse kinderopvang Smallsteps. Dit geldt ook voor drie Drentse filialen. Daarbij gaat het om Babbelbos en Schateiland in Hoogeveen en Pompeloen in Assen.

Voor 130 vestigingen van Estro is de toekomst nog onzeker. Daaronder vallen ook Huize Hopsasa in Emmen en het Ganzennest in Coevorden. Volgens een woordvoerder van Estro wordt voor al deze locaties nog naar een oplossing gezocht. In ieder geval blijven alle vestigingen deze maand nog open, zodat ouders en kinderen komende week niet voor een dichte deur komen te staan. De ouders hebben bovendien al betaald voor de opvang in de maand juli.

Met de gedeeltelijke doorstart behouden 2600 medewerkers hun baan. Wat er met de andere duizend personeelsleden gaat gebeuren is nog niet bekend.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl