Pech en geluk bij vallen Straatprijs in Assen

ASSEN - In de Steurstraat in Assen is afgelopen donderdag de Straatprijs van de Postcode Loterij gevallen. Pech en geluk liggen dicht bij elkaar. In dit geval zijn het buren.
Henk Lamberts woont in de Steurstraat, heeft loten, maar heeft niet gewonnen. Zijn overburen werden naast een cheque van 25.000, ook verrast met een nieuwe BMW. Lamberts greep naast de prijs, omdat hij op postcode GK woont, terwijl de prijs op postcode GL viel. Wel zegt hij blij te zijn voor zijn buren.

Het toeval wil ook dat drie van de vijf winnaars naast elkaar wonen. Jan Ausma kreeg uit handen van Gaston Starreveld een cheque van 25.000 euro. Eén van zijn buren kreeg de helft van dit bedrag, terwijl de andere buren uiteindelijk 50.000 euro op de rekening krijgen bijgeschreven. Ausma vind het ideaal dat hij zijn blijdschap met zijn buren kan delen.

Ausma heeft de geldprijs ook al uitgegeven voor het daadwerkelijk op zijn rekening staat. Zijn bedrijfswagen is namelijk nodig aan vervanging toe. Daarnaast zou hij dit jaar niet met zijn familie op vakantie gaan, maar zegt nu toch plannen te hebben om er even tussenuit te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl