Arriva wil eigen treinen tussen Zwolle en Groningen/Leeuwarden

De vertraging bedraagt tot een half uur
De vertraging bedraagt tot een half uur
MEPPEL - Vervoerder Arriva wil met stoptreinen gaan rijden op het traject van de NS tussen Zwolle en Leeuwarden en tussen Zwolle en Groningen. Arriva heeft die wens gisteren kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Mansveld.
Mansveld was voor een werkbezoek in Leeuwarden om met Arriva te praten over het openbaar vervoer in Friesland. Arriva wil in het openbaar vervoer naast de NS een wat grotere rol spelen en oppert dat de treinen van Groningen naar Leeuwarden vaak overvol zitten. En dat dat mogelijkheden biedt voor uitbreiding van het aantal treinen op die lijn. Maar ook zou er vanuit het bedrijfsleven behoefte zijn aan meer treinen op de lijn Zwolle-Leeuwarden. Arriva wil daarop inspringen met het inzetten van stoptreinen.

Arriva-directeur Anne Hettinga wil graag dat daarvoor wetgeving wordt gerealiseerd. Hij wil dat ook andere bedrijven dan de NS treinreizen, zoals tussen Leeuwarden en Zwolle en Groningen en Zwolle, mogen verzorgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl