Chinese interesse in dierenparkterrein Emmen van de baan

EMMEN - De Chinese interesse in het dierenparkterrein in het centrum van Emmen is van de baan.
Twee jaar geleden kwam een Chinese delegatie naar Emmen. Ze tekenden een intentieverklaring met de gemeente waarin ze twee jaar de tijd kregen om plannen te ontwikkelen. Eind vorige maand liep de deal met de Chinezen af zonder dat er concrete plannen op tafel kwamen. In 2016 komt het dierenparkterrein leeg te staan door de opening van Wildlands op de Es.

"Vanuit China is het stil gebleven en ook andere belangstellenden hebben zich niet gemeld", aldus wethouder Jisse Otter van Emmen. De bestuurder ziet dit niet als een tegenslag want hij heeft zijn alternatieve plannen al in concept klaar. Otter wil een deel van de 10 hectare ombouwen in een stadspark. "Een soort Westerpark als in Amsterdam met ruimte voor horeca, picknickplekken, festivals en misschien wel een openluchtzwembad of ijsbaan." Hij ziet ook voordelen in een fietsroute door het gebied. Bijvoorbeeld vanaf de Sterrenkamp naar de Hoofdstraat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl