Nieuwe lijndienst Eelde - Gdansk

EELDE - Groningen Airport Eelde krijgt er een nieuwe bestemming bij. Met ingang van 28 oktober vliegt WIZZ Air vanaf Eelde naar de Poolse stad Gdansk. De vluchten zijn op dinsdag en zaterdag.
WIZZ Air is een Hongaarse low-cost-carrier, die vooral vliegt op bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Dat doen ze met het vliegtuigtype Airbus A320. Op dit moment vliegt de maatschappij vanaf Eindhoven Airport. Daar komen nu Eelde en Maastricht bij. Volgens adjunct directeur Chiel Stutterheim van Airport Eelde is deze bestemming een aanwinst voor Noord-Nederland. Volgens Stutterheim zijn er in de noordelijke provincies en het grensgebied met Duitsland zo'n 45.000 Polen die hier wonen, werken en studeren. Volgens de luchthaven mikt Wizz Air met hun lijndienst op deze doelgroep.

De lijndienst met Polen is dit jaar de derde nieuwe bestemming die wordt aangekondigd door Groningen Airport Eelde. ArkeFly is sinds deze zomer begonnen met een vlucht op Turkije en FlyBe vliegt sinds begin juni naar Londen. De eerste vlucht naar Gdansk is op 28 oktober.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl