Uitbreiding Büter levert SVBO twee kunstgrasvelden op

BARGER-OOSTERVELD - Door uitbreiding van Büter Hydraulics krijgt voetbalclub SVBO in Barger-Oosterveld twee kunstgrasvelden. Het bedrijf wil gaan bouwen op de trainingsvelden van de voetbalclub. De sportclub krijgt daarvoor twee kunstgrasvelden terug.
Büter koopt de twee trainingsvelden van de gemeente Emmen. Met de opbrengst van de gronden legt de gemeente twee kunstgrasvelden aan bij SVBO. Berend Keuter van de voetbalclub noemt het een geschenk uit de hemel. "Onze trainers klagen al langer over de slechte staat van de velden. Wij wilden al langer kunstgras maar dat is niet te betalen. Dat dit nu zo kan is fantastisch."

Ook Büter is blij met de uitbreiding van bijna twee en een half hectare. Het bedrijf maakt hydraulische cilinders voor onder andere de agrarische sector. Zij wil een nieuwe cilinder ontwikkelen en heeft daarvoor ruimte nodig. Over een aantal jaren moet dit zestig extra arbeidsplaatsen opleveren. Nu werken er zo'n 125 mensen bij Büter. Wethouder Bouke Arends van Emmen is blij met deze constructie. "Dit is een geweldige impuls voor de economische en sportieve ontwikkeling."

Büter start over een jaar met de uitbreiding. De voetbalclub hoopt dat het kunstgras er dan ook ligt. In augustus 2015 bestaat SVBO 75 jaar en een mooier cadeau voor de leden kan Keuter zich niet wensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl