Nieuw JSF-contract voor Fokker Aerostructures Hoogeveen

HOOGEVEEN - Fokker Aerostructures in Hoogeveen houdt ook de komende jaren werk voor de driehonderd werknemers die aan de JSF werken. Het bedrijf tekende vandaag een contract voor de volgende fase van de bouw van de straaljagers.
In Hoogeveen worden vleugelkleppen gebouwd voor de JSF's. Volgens een woordvoerder zijn er met de nieuwe deal tientallen miljoenen euro's gemoeid. Er komen enkele nieuwe banen bij.

Eerst werden alleen onderdelen geleverd voor testtoestellen. Nu de straaljager in productie is genomen, rollen er meer onderdelen van de band.

Problemen

Op dit moment worden alle geproduceerde JSF-toestellen aan de grond gehouden. Aanleiding is de brand die eind juni uitbrak in een Amerikaans toestel dat wilde opstijgen. De straaljagers mogen pas weer de lucht in als er onderzoek is gedaan naar de brand in de motor.

Ook de twee Nederlandse testtoestellen staan voorlopig aan de grond. Nederland koopt op termijn 37 JSF's als opvolger van de verouderde F16.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl