NAM bouwt nieuw pand uitvoeringsinstantie

De NAM in Assen (archieffoto)
De NAM in Assen (archieffoto)
ASSEN - De NAM bouwt een nieuw pand op industrieterrein Fivelpoort in Appingedam voor de nieuw te vormen uitvoeringsinstanties voor het aardbevingsgebied. In het pand, van achtduizend vierkante meter, komt de nieuwe organisatie, die de schade-afwikkeling en versterking van gebouwen van de NAM overneemt. Het gebouw zal ruimte bieden aan honderd tot tweehonderd medewerkers, meldt RTV Noord.
De bouw start zo snel mogelijk. In oktober wordt bekend welk bedrijf de uitvoeringsinstantie gaat leiden. Op 1 januari moeten de werkzaamheden starten. Ruim voor die tijd moet het nieuwe onderkomen in Appingedam worden opgeleverd.

Geen goed signaal

Met name uit kringen van de dialoogtafel komt kritiek op het besluit om een nieuw pand te bouwen. De bouw van een volledig nieuw pand zou geen goed signaal afgeven naar de inwoners van het aardbevingsgebied. Ook wijzen critici erop dat veel kantoorpanden in het gebied leeg staan als gevolg van de crisis. Volgens de NAM blijkt uit extern onderzoek dat in het gebied geen geschikt gebouw voorhanden is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl