Kinderopvang Huize Hopsasa Emmen blijft open

EMMEN - Kinderopvang en BSO Huize Hopsasa aan de Westerbracht in Emmen blijft open. Het bedrijf is overgenomen door een van de ouders. Vrijwel alle personeelsleden houden hun baan.

Huize Hopsasa maakte deel uit van de Estrogroep die landelijk ruim 130 vestigingen beheerde en onlangs failliet ging. Het overgrote deel van de locaties werd twee weken geleden al overgenomen. Emmen en Coevorden vielen buiten de boot en zouden eind deze maand de deuren sluiten. 


"Mijn kind heeft het erg naar de zin bij huize Hopsasa. Ik ben daarom direct gaan kijken of ik het kon overnemen," legt de nieuwe eigenaar Barbara Drenth uit Emmen uit. Ze kreeg naar eigen zeggen ruim steun van de ouders voor de overnameplannen. "Alles blijft bij het oude," benadrukt ze.


Korte lijnen

De Emmense denkt dat ze een groot voordeel kan bieden doordat de lijnen voortaan kort zijn. "Het dure hoofdkantoor en de logge bureaucratie is verdwenen. Als er iets is, hoor en zie ik het snel. Mijn kind zit tenslotte hier op de opvang," aldus Drenth. 


Naast de Emmense was er nog een andere overnamekandidaat voor Huize Hopsasa.  Het zou gaan om een groot bedrijf. De ouders kozen voor de lokale kandidaat vanwege hun ervaringen met de Estrogroep. Volgens Drenth zijn er ook overnamekandidaten voor de voormalige Estro locatie in Coevorden.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: