Staatsbosbeheer steeds vaker slachtoffer van houtdieven

GASSELTE - Staatsbosbeheer in Drenthe krijgt steeds vaker meldingen van houtdiefstal.
Volgens boswachter Martijn Harms gebeurt het regelmatig dat mensen hout meenemen uit het bos. Maar het is moeilijk om precies te zeggen hoe vaak het gebeurt. Door zoveel mogelijk in de bossen aanwezig te zijn hoopt Staatsbosbeheer de diefstal van hout te voorkomen.

Houtdiefstal Gasselte
Gisteren werden drie Groningers op heterdaad betrapt toen ze hout stalen in het bos bij Gasselte. Twee vrijwilligers van Staatsbosbeheer zagen een bestelbus rijden met boomstammen in de laadruimte. Ze lieten de bestuurder stoppen en hielden de drie inzittenden aan. Vervolgens belden de vrijwilligers van Staatsbosbeheer de politie. De mannen van 25, 26 en 28 jaar zijn meegenomen naar het politiebureau. De mannen hebben van justitie ieder een schikkingsvoorstel van vierhonderd euro gekregen.
vanmiddag 3 jongens kunnen aanhouden die hout ongewenst meenamen! Dank voor snelle afhandeling @PolitieAAenHnze pic.twitter.com/RrB2N85shd
— Martijn Harms (@Bosw8erMartijn)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.