Drie jaar cel voor Emmer inbreker

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
EMMEN - Een 32-jarige Emmenaar is tot drie jaar cel veroordeeld voor een serie inbraken in zijn woonplaats. Tussen november 2012 en november vorig jaar stal de man onder meer sieraden, geld, gereedschap en computers uit huizen in de wijken Angelslo, Emmerhout en Emmermeer.
Op een volkstuinencomplex stal hij bovendien vier konijnen en zeven kippen uit hun hokken. Na de diefstal slachtte de Emmenaar ze en at hij ze samen met anderen op.
Bij een van de inbraken gebruikte de man ook geweld. Toen een bewoonster hem in haar kamer betrapte en hem wilde tegenhouden, gaf de dief haar elleboogstoten tegen het hoofd. Hij moet de vrouw 750 euro schadevergoeding betalen. Ook moet hij ruim 4000 euro betalen aan een dj, bij wie hij samen met andere mannen vrijwel alle apparatuur stal die de man nodig had voor zijn werk.

Tijdens de rechtszaak ontkende de inbreker bijna alles. Hij zei wel hulp te willen voor onder meer zijn drankverslaving. Hij heeft een strafblad van dertig pagina's. Toch legde de rechtbank hem geen reclasseringstoezicht en behandeling op, omdat de rechter niet gelooft dat de Emmenaar echt zijn leven wil beteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl