SIVO-festival hoopt op meer bezoekers uit Duitsland

ODOORN - Het SIVO-festival in Odoorn hoopt dit jaar meer bezoekers uit Duitsland te trekken. Met het bezoek van vlak over de grens wil de organisatie de negatieve trend van de afgelopen jaren ombuigen.
Het SIVO-festival viert dit jaar het zesde lustrum. In die dertig jaar kwamen er tot wel 24.000 bezoekers naar het festival. Maar de afgelopen jaren liep dat met duizenden bezoekers terug. Uit onderzoek blijkt dat Duitsers wel degelijk belangstelling hebben voor het dansfestival. "68 procent van onze buren wil graag een festival in Nederland bezoeken en onder andere ene dans- en muziekfestival als SIVO", zegt Rene Wiggers van het festival. "Ze zijn van de cultuur en de tradities en ook van dans en muziek. Dan is SIVO voor hun best aantrekkelijk, alleen men kent het niet."

En dus is de folder nu tweetalig en wordt die ook in Duitsland verspreid bij campings en op een Landesgartenschau in Papenburg. Extra inkomsten zijn welkom voor de organisatie die opnieuw vijftien dansgroepen van over de hele wereld naar Odoorn haalt. "We hebben dansgroepen uit landen die op het WK hebben gespeeld. Onder andere Argentinië, Costa Rica en Brazilië."
Het SIVO-festival wordt gehouden van woensdag 30 juli tot zondag 3 augustus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl