Alcomobilist uit Beilen rijdt ladderzat greppel in

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
HOOGHALEN - Een 38-jarige man uit Beilen is vandaag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur voor rijden onder invloed. Ook werd de man een rijontzegging van anderhalf jaar opgelegd.
De politie trof op 9 februari in een greppel bij Hooghalen een auto aan. De Beilenaar zat versuft op de passagiersstoel. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij prevelde dat de bestuurster, ene Natascha, was verdwenen. De hulpdiensten werden groots ingezet. Niet alleen de brandweer, maar ook een traumahelikopter kwam eraan te pas om de verdwenen Natascha te vinden. Met warmtebeeldencamera's werd de omgeving afgezocht.

Ondertussen bracht een ambulance de Beilenaar met een hoofdwond en vier gebroken ribben naar het ziekenhuis. De Natascha werd nimmer gevonden. Getuigen repten over één persoon in de wagen. De voorruit van de auto was alleen aan de bestuurderszijde gebarsten. En de Beilenaar kon zich in het ziekenhuis niet meer herinneren dat hij een Natascha als bestuurster had opgevoerd. De hulptroepen konden met onverrichte zaken terug naar hun post.

Bloedonderzoek wees uit dat de man vijf keer meer alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan om een motorvoertuig te besturen. "Omgerekend ongeveer 24 alcoholconsumpties", rekende de officier van justitie voor. Voor het wangedrag van de Beilenaar eiste de aanklager een werkstraf van 80 uur en een rijontzegging van 18 maanden. De rechter vonniste gelijk aan de eis van de officier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl