Kleine nederlaag FC Emmen tegen Feyenoord

VOETBAL - FC Emmen heeft voor 7000 toeschouwers de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld in de JenS-vesting met 0-2 verloren van Feyenoord. Voor rust kopte Anass Achahbar de 0-1 binnen en vlak voor tijd bepaalde Mitchell Te Vrede de eindstand op 0-2. Een ietwat geflatteerde uitslag, want echt uitgespeelde kansen vielen er nauwelijks te noteren. Bovendien kende FC Emmen een sterke fase in de tweede helft, waarin de gelijkmaker niet onverdiend zou zijn geweest.
Die conclusie werd gedeeld door Feyenoord-coach Fred Rutten. "Vooral in de eindfase ontbrak het bij ons aan de zuiverheid in de passing, met veel balverlies tot gevolg. Het kostte dan teveel moeite om de bal weer te veroveren. In de tweede helft had de tegenstander ook kunnen scoren, dat mogen we onszelf aanrekenen."

FC Emmen-trainer Joop Gall was zeker niet ontevreden over het optreden van zijn elftal. "Ik heb datgene gezien wat ik wilde. Van de tegengoals baal ik wel. Want die waren te voorkomen. De eerste goal mocht worden binnengekopt door de kleinste man van het veld en bij de tweede wordt onze verdediging verrast door een diepe bal."

Over het kunstgrasveld waren beide oefenmeesters en ook de spelers nog niet echt te spreken. "Het veld is ontzettend snel stroef als het eenmaal is gesproeid", aldus FC Emmen-captain Sander Rozema. "Dat ondervonden we in de tweede helft. Voor de wedstrijd kon er helemaal niet gesproeid worden heb ik begrepen."

FC Emmen-Feyenoord 0-2. 29. Achabar 0-1, 83. Te Vrede 0-2. Scheidsrechter: Mulder. Toeschouwers: 7000.
FC Emmen:
Meerits; Jallo, Menting (46. Siekman), Luis Pedro, Almeida, Olijve (61. Metaj), Bannink (64. Bakkati), Rozema, Resida (46. Deul), Peters, Laghmouchi (77. Barrie).
Feyenoord:
Hahn; Schaken (67. Karsdorp), Van Beek (46. Woudenberg), Steenvoorden, Nelom (46. Vormer); Immers (46. Vilhena), Sleegers, Goossens; Verhoek (64. Manu, 82. Dammers), Te Vrede en Achahbar (74. Boëtius).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl