Dutchbatters willen protesteren tegen uitspraak rechter

DEDEMSVAART - Een groep Dutchbat-veteranen zoekt via Facebook steun voor een manifestatie in Den Haag tegen de rechtsstaat. Ze zijn het niet eens met de uitspraak van de rechter, die zegt dat Nederland aansprakelijk is voor de deportatie van ruim driehonderd mannen in Srebrenica in 1995. Dat meldt RTV Oost.
Dutchbat, waaronder een bataljon uit Assen, moest de moslimenclave in Srebrenica beschermen. Eén van de initiatiefnemers van deze actie is Dutchbat-veteraan Boudewijn Kok uit Dedemsvaart. Hij vindt de uitspraak "volkomen belachelijk". Samen met enkele andere Dutchbat-veteranen roept hij veteranen en medestanders op om tegen de uitspraak van de rechter te protesteren.

De initiatiefnemers van de actie schrijven op de pagina onder meer over "een protest tegen de gerechtelijke dwaling van onze rechtsstaat" en dat "de hetze van de zogenaamde moeders van Srebrenica een halt moet worden toegeroepen". Ze willen door middel van deze oproep kijken of er animo is voor een dergelijke manifestatie.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl