LTO vreest oprukkende wolf: bedreiging voor schaapskuddes

ASSEN - LTO maakt zich zorgen over de oprukkende wolf. De dieren zouden een grote bedreiging kunnen vormen voor schaapskuddes, zegt de landbouworganisatie.
Schapen lopen vaak vrij rond in de natuur en volgens LTO zijn ze daarmee een makkelijke prooi voor de wolven. De wolf zal waarschijnlijk tussen de vijf en tien jaar Nederland bereiken vanuit Duitsland. LTO vindt dat er tegen die tijd maatregelen moeten zijn. "Een precieze oplossing is er nog niet", zegt Huub Dinghs van de vakgroep Schapenhouderij van LTO Nederland. "Maar we moeten er wel op bedacht zijn. Het plaatsen van omheiningen zou een oplossing kunnen zijn. Bij grote natuurgebieden is dat lastig, daar zou misschien continu iemand aanwezig moeten zijn."

Voor de financiering van die maatregelen kijkt LTO naar de overheid. "De wolf heeft een hoog beschermingsniveau en is daarom eigenlijk van ons allemaal", zegt Dinghs. "Daarom verwachten wij van de overheid dat ze ons bijstaat als er beschermingsmaatregelen genomen moeten worden en dat we schadeloos gesteld worden op het moment dat er schade is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl