Gezin uit Roden omgekomen bij vliegtuigcrash

RODEN - Een gezin uit Roden is omgekomen bij de vliegtuigcrash in Oekraïne. Het gaat om de familie Van der Linde.
Vader, moeder, zoon (12) en dochter (17) zijn allemaal omgekomen. De familie ging op vakantie naar Maleisië. De dochter had net haar eindexamen gehaald op het RSG De Borgen in Leek. De zoon voetbalde in de D3 van voetbalclub VV Roden en ging naar basisschool Het Valkhof in Roden.

Wethouder Henk Kosters laat weten dat de gemeente Noordenveld erg geschrokken is van het vreselijke nieuws. Maandag ligt in het gemeentehuis in Roden een condoleanceregister, waarin iedereen zijn medeleven kan betuigen. "Verder is in overleg met de familie besloten niks te organiseren", laat Kosters weten.

Voorzitter Jans Darwinkel van VV Roden reageert aangeslagen op de dood van het gezin. De club heeft alle trainers, leiders en ouders van jeugdleden per mail op de hoogte gebracht. In verband met de zomervakantie, waardoor veel mensen weg zijn, organiseert de club niets. De scholen waar de kinderen op zaten, besteden na de vakantie aandacht aan de dood van hun leerlingen.

Volgens RTV Noord zou ook een 21-jarige studente uit Haren omgekomen zijn bij de ramp.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl