'Gemeente Tynaarlo gaat richting dictatuur'

De plannen voor de nieuwe rotonde
De plannen voor de nieuwe rotonde
VRIES - De gemeente Tynaarlo gaat de kant op van een dictatuur. Dat zegt fractievoorzitter Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo.
Kloos reageert op het wegsturen van een deelnemer aan een vergadering over de aansluiting van N386 bij Tynaarlo. Een werkgroep onderzoekt de mogelijkheden van een rotonde bij de kruising van de Zuidlaarderweg en de Berkenlaan en Dorpsstraat. Dit vanwege de vele ongevallen van de afgelopen jaren.

De vertegenwoordiger van Dorpsstraat, André Niemeijer, moest garanties geven dat niemand uit zijn straat bezwaar aan zou tekenen tegen de variant die de voorkeur had bij de meerderheid van de werkgroep. Nadat hij aangaf dat niet te kunnen geven, werd hem gevraagd uit de vergadering te stappen.

Volgens Leefbaar Tynaarlo laat het college van B&W daarmee zien dat het burgers niet serieus neemt. De partij noemt het wegsturen van Niemeijer een 'directe uitholling van de democratie' en zegt dat het 'de kant van een dictatuur opgaat'. Leefbaar Tynaarlo wil van het college weten hoe de werkgroep nu verder zal gaan.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl