Veel belangstelling voor tekenen condoleanceregister

RODEN - Tientallen mensen maken van de gelegenheid gebruik om het condoleanceregister te tekenen voor het gezin uit Roden dat is omgekomen bij de aanslag op vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Het condoleanceregister ligt in Roden op het gemeentehuis van Noordenveld.
Het gezin Van der Linde was op weg naar hun vakantiebestemming in Maleisië. Het vliegtuig stortte afgelopen donderdag neer in Oekraïne, nadat het werd neergeschoten. Het gaat om Rob van der Linde, zijn vrouw Erla Palm, hun 16-jarige dochter Merel en 12-jarige zoon Mark.

Marco Geuken tekende het register namens IJssalon Italia. "Ze kwamen een paar keer per week koffie drinken en een broodje eten. Het was een openhartig gezin," aldus Geuken. De kinderen van Tanja Geutskens voetballen bij Voetbal Vereniging Roden, net als Rob van der Linde en zoon Mark. Rob van der Linde was jeugdleider van het team D3 en zijn zoon voetbalde in dat team. Ook moeder Erla Pals was vrijwilliger bij de club. Voorzitter Jans Darwinkel van VV Roden tekende ook het condoleanceregister en meldde dat alle teams een minuut stilte in acht nemen bij aanvang van de eerste wedstrijden in het komende seizoen.

Ook een aantal leraren van Daltonschool Het Valkhof, waar Mark net afscheid had genomen en zijn zus Merel vijf jaar geleden, betuigden hun medeleven in het condoleanceregister. Directeur Coos Boerma vertelde verder op Radio Drenthe dat ouders en leerkrachten geschokt zijn.

Merel had net haar eindexamen gehaald op de RSG De Borgen in Leek. De school laat via de website weten bij de opening van het nieuwe schooljaar stil te zullen staan bij het verlies.

Het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Roden is van 09:00 tot 16:00 uur te bezoeken. Het condoleanceregister ligt in de hal van het oude gedeelte van het gemeentehuis.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl