Acht maanden cel voor steken met glas

Jaar cel voor oplichter uit Assen
Jaar cel voor oplichter uit Assen
ASSEN - Een 46-jarige Assenaar moet acht maanden de cel in, omdat hij in april in een café in de stad een man met een gebroken glas in het gezicht heeft gestoken. Dat bepaalde de politierechter in Assen vandaag.
De Assenaar kwam met een groepje mannen een café aan de Rolderstraat binnen en leek volgens getuigen op zoek naar iemand. In de rokersruimte kreeg hij ruzie met het slachtoffer en stak hij hem met het kapotte glas in het gezicht.

De officier van justitie vermoedde dat er sprake was van een geplande actie. Maar dat werd tijdens de rechtszaak niet duidelijk, omdat de Assenaar er niet was. De grote wond in het gezicht van het slachtoffer moest worden gehecht en hij houdt blijvende littekens over aan het steekincident.

"Dit is een van de gemeenste vormen van mishandeling in het uitgaansleven", aldus de rechter. De Assenaar is al vaker veroordeeld, maar nog nooit voor geweld. Omdat de man de zware mishandeling in een proeftijd van een eerdere straf pleegde, moet hij ook een boete van 250 euro betalen. Die was hem eerder voorwaardelijk opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl