Brandweer Assen rukt niet uit bij branden in eigen stad

ASSEN - Bij een aantal branden afgelopen weekend in Assen was niet de brandweer van Assen zelf aan het blussen, maar brandweerkorpsen uit Rolde en Smilde.
De brandweer Smilde meldt op haar website dat Assen niet kon uitrukken in verband met onderbezetting. Volgens Albert Jan Giethoorn, commandant van dienst van de Veiligheidsregio Drenthe, is er van onderbezetting geen sprake in Assen. Het korps dat volgens de Kazerne Volgorde Tabel het eerst ter plekke kan zijn, wordt gealarmeerd. En dat was in deze beide gevallen de brandweer van Smilde en Rolde, en niet die van Assen zelf.

De Rolder brandweer was in de nacht van zaterdag op zondag actief, toen de grote houten TT-motor in brand was gestoken aan de Prins Hendrikstraat in Assen. Deze motor was een kunstwerk die studenten van de TU Delft hadden gemaakt in de TT-week. En de brandweer van Smilde rukte uit naar een brand in wat hooibalen in het natuurterrein Baggelhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl