Bergkamp: Wil FC Emmen niet aan lijntje houden

Roland Bergkamp
Roland Bergkamp
VOETBAL - Roland Bergkamp keert waarschijnlijk niet meer terug bij FC Emmen. De spits, die vorig seizoen topscorer werd van de Drentse eerstedivisieclub, hoopt zijn carriere te vervolgen in het buitenland. "Er zijn verschillende opties, ook in Nederland. Maar de opties in het buitenland zijn zeer zeker interessant, financieel maar ook sportief."
"Op dit moment is er nog geen zekerheid. De betreffende clubs wachten op financiële mogelijkheden. Die is er als er bijvoorbeeld een speler wordt verkocht. Ja, het duurt inderdaad wel lang, maar ik ben bereid om te wachten."

Het 23-jarige achterneefje van Dennis Bergkamp, laat weten dat een toekomst bij FC Emmen in principe uitgesloten is maar dat de deur toch nog op een kiertje staat. "Ik hoop dat de supporters dat begrijpen. Ik vind FC Emmen absoluut niet minderwaardig, maar de kans om me zowel op sportief als financieel gebied te verbetereen wil ik niet laten lopen. Dat heb ik ook tegen de trainer (Joop Gall) gezegd. Ik vind het dan ook logisch dat FC Emmen verder kijkt. Mocht uiteindelijk blijken dat we beide niets hebben gevonden, dan kunnen we alsnog met elkaar om tafel gaan."

De oud-spits van onder andere Excelsior en VVV houdt op dit moment zijn conditie op peil door indidvidueel te trainen. "Dat valt af en toe niet mee, kan ik je melden. Er zijn wel opties om bij een club mee te trainen, maar dat wil ik alleen als die club ook echt een serieuze optie is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl